Wat is marmer en waar komt het vandaan?

Wat is marmer en waar komt het vandaan?

Marmer is een van de bekendste soorten natuursteen. Tegenwoordig heeft iedereen weleens van marmer gehoord en kan zich er een voorstelling bij maken. Ook zie je het tegenwoordig weer veel in interieur terug.

Het woord marmer is afkomstig van het Griekse woord marmaros, dat ‘glanzende steen’ betekent. Marmer wordt in groeves gewonnen en ontstaat doordat kalksteen een lange tijd enorme druk- en temperatuurverschillen ondergaat. Vervolgens kan deze natuursteen in veel verschillende vormen en voor veel verschillende doeleinden gebruikt worden. Je ziet marmer regelmatig terugkomen in keukens, badkamers en tafels. Ook in sieraden komt deze steen veel terug. Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Binnen de collecties van Stavory hebben wij gekozen voor de stoere kleur van grijs, wit en accenten zwart. Natuursteen is nooit exact hetzelfde en ook in onze armbanden zitten dus kleine verschillen. Dat maakt het speels en ook juist uniek.

Natuurlijk heeft marmer ook een spirituele betekenis. Altijd leuk om te weten wanneer je van plan bent deze armband van Stavory aan te schaffen. Zo heeft marmer het effect om te stimuleren en kalmeren. Het geeft je rust en zo kunnen er weloverwogen beslissingen genomen worden. Daarnaast heeft het de werking om je meer enthousiasme te laten ervaren en geeft het creativiteit. Wat wil je nog meer!

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.