Wat is Lavasteen? En wat doet het eigenlijk?

Wat is Lavasteen? En wat doet het eigenlijk?

Het woord lavasteen zegt het eigenlijk al. Het is een natuursteen die is ontstaan uit gestolde lava. Lava, vloeibaar gesteente, komt vrij tijdens een vulkanische uitbarsting. Dit heeft een temperatuur tussen de 700°C en 1200°C. Nadat de lava is afgekoeld vormt dat zich tot grote sponsachtige stenen. Hier worden vervolgens kralen van gemaakt. Lavasteen komt voor in verschillende kleuren, zwart en donkergrijs zijn de voornaamste. Maar ook kan het rood of bruin van kleur zijn. Wat vooral opvalt aan lavasteen is zijn poreuze uitstraling. Deze natuursteen is lastig om egaal te krijgen. Dat is ook terug te zien in onze sieraden. Juist dit maakt elk stukje lavasteen zo uniek en geeft het een stoere uitstraling.

Naast dat lavasteen zorgt voor een mooi sieraad, blijkt het ook een bepaalde werking te hebben. Lavasteen ontstaat, zoals hierboven ook uitgelegd, door de energie van vuur en aarde. De edelsteen maakt hierdoor sterk en volhardend. Het vergroot je wilskracht en geeft doorzettingsvermogen. Soms net dat beetje wat je nodig hebt om een bepaald doel te bereiken. Ook helpt deze edelsteen om te aarden. In deze tijd is dat maar al te nodig.

Hoe dan ook, de lavasteen armband van Stavory is een armband die je met veel plezier draagt en overal bij past. Of het echt bovenstaande werking heeft bij iedereen is natuurlijk nog maar de vraag, maar dat is altijd mooi meegenomen en leuk om te weten. In ieder geval heel leuk om voor jezelf te kopen of cadeau te geven.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.